Stroj & Les Cerknica

Nanašalci lepila

Nanašalci lepila

Nanašalec lepila (NL 4-6000; 4000; 3000) je namenjen za dvostrani nanos lepila na elemente iz masivnega lesa. Količino nanosa lepila reguliramo z dozirnimi posodami. Nanašalec ima na vhodu valjčni transporter, na izhodu je vgrajen letvasti transporter. Nanašalni valj je gumiran. Elementi ki prihajajo v dotik z lepilom so izdelani iz inoxa. Nanašalec deluje v avtomatskem režimu dela. V avtomatskem režimu dela postavljamo letve na vhod transporterja, kateri jih vozi preko valja za nanos lepila proti kraju transporterja, kjer se pri aktiviranju letve končnega stikala zaustavlja. Ko ga dvignemo, se transport vključi avtomatsko. Pri zaustavljanju z končnim stikalom se zaustavi transporter, valj za nanos lepila se ne zaustavlja, da se lepilo ne zasuši.

Nanašalec lepila (NL 2V-350, NL 2D-400) je namenjen za enostrani ali dvostrani nanos lepila na elemente iz masivnega lesa. Količino nanosa lepila reguliramo z dozirnimi posodami. Nanašalec ima na vhodu valjčni transporter, na izhodu valje iz novilona. Nanašalni valj je gumiran. Elementi ki prihajajo v dotik z lepilom so izdelani iz inoxa.

Nanašalec lepila (MNL 1000-R, MNL 250-R) je namenjen za enostrani nanos lepila na elemente iz masivnega lesa. Količino nanosa lepila reguliramo z dozirnimi posodami. Nanašalni valj je gumiran ali iz novilona. Elementi ki prihajajo v dotik z lepilom so izdelani iz inoxa.